Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hilary Duff életrajza

2010.06.04

 

Duff Hilary - Photo - Hilary Duff

Teljes név: Hilary Erhard Duff
Becenév: Juici, Hil , Hilli, Hils
Született:1987. szeptember 28.

Ennyi idős most: 18
Születési hely: Texas Houston

Csillagjegy: mérleg

Testvére:Haylie Duff (+2)

Anyja neve: Susan Duff (50)
Apja neve: Bob Duff (57)

Legjobb barátnő:Taylor Hoover

Magasság : 164 cm

Szeme színe: zöld
Haja színe: barna

Pasi: Joel Madden (Good Charlotte)

Példakép: Haylie Duff

 

Életrajza

 

 

Hilary Duff 1987. szeptember 28-án Texasban született. A családja a médiában dolgozott. Anyja producer, nővére zenész volt. Hatévesen, egy balett-turné alatt határozta el, hogy színésznő szeretne lenni.

Reklámszereplések, és hosszú, kemény munka után, megkapta első szerepét az Amazonok a vadnyugaton (True women) című tévéfilmben. Ez nagy elismerést jelentett egy tízéves kislánynak. Senki sem gondolta, hogy meddig viszi még az életben.

Avatar

 

 A siker gyorsan jött Hilarynek. Az 1998-as Casper és Wendy találkozása (Casper meets Wendy) után, szerepet kapott a The soul collector-ban, és megkapta A Young Artist Award (fiatal színészek díjátadója) Supporting Young Actress (fiatal mellékszereplő) díját. De az igazi fordulat a karrierjében a -Disney Channel új showjának- a Lizzie McGuire főszerepe volt.

 

 Mindent összevetve, a Lizzie McGuire emelte Hilt az elismert színészek sorába.  Ez a sorozat lett a  Disney Channel legnézetebb showja, és számos csúcsot megdöntött. (Egy nagysikerű film is megjelent belőle 2003-ban) A produkció sikert, szerencsét és –ami még fontosabb- lehetőséget adott egy másik hobbija űzéséhez: az énekléshez.

 

Hilary közreműködött a Lizzie McGuire  filmzenei cédéjében egy dal (I can1t wait) erejéig. Nem meglepő, hogy sláger lett… A karácsonyi Santa Claus Lane album után befejezte – a hőn áhított debütáló albumának- a Metamorphosisnak a  stúdiómunkálatait.

Folytatva Hilary hihetetlen sikerét, a Metamorphosis dal 2. lett a Billboard ranglistán, és megjelenése után is sokáigl az élmezőnyben maradt. Különböző stílusú producerekkel és dalszerzőkkel (beleértve nővérét, Haylie-t is) együtt dolgozva, az album megmutatta Hil tehetségét többféle zenei irányzathoz.. Turnézott az USA-ban, Európában, Japánban valamint Ausztráliában is. Nem sokkal később szerepelt az MTV TRL showjában.

 

 

 

Popzenei sikerei ellenére nem hagyta abba a színészkedést. 2003-ban szerepelt a Csaó, Lizzie-ben (The Lizzie McGuire Movie) és az ÖcsiKÉM-ben (Agent cody banks).  Valószínűleg a Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the dozen ) és a Los Angeles-i tündérmese (A cinderella story) megjelenése után tart egy kis pihenőt…

Jelentős összeget adományozott különböző alapítványoknak, és számos szociális programot népszerűsített.

Még csak 17 éves, de máris akkora karierrt futott be, mint egy 30 éves.

 

Kutyái

 

 

Család

Haylie Duff:   Click Here

Susan Duff:   Click Here

Bob Duff:     Click Here

 

 

Ha érdekelnek Hilary filmjei katt fenn arra a gombra!!

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Hillary Duff

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.